Boom Plant Initiatieven

Als sieradenmerk hebben we een speciale samenwerking met het Eden Reforestation Project. Bij elke bestelling die bij ons wordt geplaatst, planten wij een boom via deze organisatie. Dankzij deze samenwerking hebben we al meer dan 50.000 bomen geplant. The Eden Reforestation Project is een non-profitorganisatie die zich inzet voor het herstel van natuurlijke landschappen die zijn vernietigd door ontbossing. Ze werken samen met gemeenschappen die te maken hebben met extreme armoede als gevolg van ontbossing en land vernietiging. De organisatie biedt werkgelegenheid, educatie en gereedschappen aan lokale gemeenschappen, waardoor miljoenen bomen per jaar worden geplant, beschermd en laten groeien. The Eden Reforestation Project heeft al meer dan 423 miljoen bomen geplant, waaronder 225 miljoen mangrovebomen.

Onze betrokkenheid bij het planten van bomen draagt niet alleen bij aan het herstel van de natuurlijke omgeving, maar helpt ook lokale gemeenschappen in hun strijd tegen armoede. Hiermee proberen we ook de uitstoot die wordt veroorzaakt door het transport van onze sieraden te compenseren, en bij te dragen aan een duurzamere toekomst. Samen hebben we al een aanzienlijk aantal bomen geplant en we blijven ons inzetten om meer bomen te planten.

The Eden Reforestation Project legt de nadruk op het gebruik van inheemse boomsoorten. Deze bomen bieden een habitat voor dieren, zuiveren water, reguleren overstromingen en erosie, en verrijken de bodem. Daarnaast is 10% van de bomen bestemd voor agroforestry-soorten, die specifiek bedoeld zijn voor duurzaam gebruik door de gemeenschap op de lange termijn. Dit voorziet de gemeenschap direct van voedsel en biedt hout en brandstof. Door houtkap te verminderen dragen deze bomen ook bij aan het behoud van herstelde bossen en beschermde gebieden.